Van Ekspres- Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri yangına müdahale etmelerinin valilik tarafından engellendiğini söyledi.
ÖZEL GÜVENLİK ENGELİ
Duruma ilişkin aradığımız Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü ise Dersim merkez, Pülümür, Ovacık, Nazimiye ve Hozat ilçelerinde yangın için yurttaşların kendilerini aradığını; fakat Valilik tarafından “Özel Güvenlik Bölgesi” gerekçesiyle yangına müdahale edilmesine izin verilmediğini iddia etti.
MUNZUR VADİSİ’NDE BİRÇOK NOKTADA YANGIN
Munzur Vadisi’nde birçok noktada yangın sürüyor. Geyiksuyu köyü civarındaki yangın köylüler tarafından söndürülürken, vadide bulunan Dedeağaç köyü, Ovacık ilçesine bağlı Çambulak Yayla köyü civarındaki Ahpanos Vadisi, Sarıataş, Kozluca, Otlubahçe, Yaylagünü, Kuşluca köyleri civarında atılan havanlardan dolayı çıkan yangınlara müdahale edilmediğinden yayılarak genişlediği öğrenildi. Yine Bali Deresi’nde de yangının başladığı bildirildi.
PÜLÜMÜR, HOZAT VE NAZİMİYE’DE DE YANGIN
Pülümür ilçesinde Kızılmescit bölgesinde başlayan yangınların devam ettiği öğrenilirken, Kutudere bölgesi ve Roj Deresi ile Suvat köyü civarında başlayan orman yangınları devam ediyor. Hozat ilçesindeki Amutka bölgesinde Çakmaklı, Şamoşi, Dere köylerinin civarı ile Dağköyü Yaylası, Gedikler, Çakmaklı Yaylası’nda yangınların büyük çoğunluğunun kendiliğinden, bir kısmının da yaylacılar tarafından söndürüldüğü, rüzgarın etkisiyle yangının yer yer yeniden alevlendiği kaydedildi. Nazimiye’ye bağlı Ramazan köyü civarında da başlayan yangının sürdüğü bildirildi.
Kaynak: AmedToday Haber